مبارزه با عوامل خسارتزای غلات در استان سمنان
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: مبارزه با عوامل خسارتزای غلات در این استان بهطور جدی در حال انجام است.
لطفالله رضایی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در جلسه بررسی روند مبارزه با آفات و سن غلات بر اهمیت مبارزه با عوامل خسارتزای غلات برای پیشگیری از تشدید آسیب به مزارع تأکید کرد.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی ویژه حاکم بر استان سمنان در سال جاری و استمرار خشکسالی در سالهای اخیر این امر حائز اهمیت است.
فرانک قهرمانفرد، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز مباحثی را در زمینه اجرای موفقیتآمیز کاربرد پهپاد برای مبارزه با سن غلات در شهرستانها، اجرای طرح تهیه نقشه پراکنش علفهای هرز در مزارع غلات استان با همکاری کلیه شهرستانها و همچنین لزوم افزایش دقت نظر کارشناسان ناظر بر مزارع در زمینه پایش تمامی عوامل خسارتزای غلات بیان کرد.
وی بر افزایش نظارت دقیقتر بر مزارع الگویی و بذری به همراه تهیه گزارشات مستند، تکمیل و نگهداری فرم گزارشات پس از بازدیدهای روزانه توسط کارشناسان شبکههای مراقبت، تأکید کرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان درباره لزوم گسترش بازدیدها از تمامی مناطق زیر پوشش توسط کارشناسان پهنه بهویژه مزارع دارای سابقه آلودگی به بیماریها در سالهای گذشته تأکید کرد.
قهرمانفرد ادامه داد: گزارشات بهموقع پایش و کنترل علفهای هرز و بیماریهای غلات با دقت بیشتر و بهصورت مستمر به ستاد استان سمنان در دستور کار قرار گیرد.
وی ضمن ارائه آماری درباره زمان نخستین ریزش سن غلات در مناطق مختلف استان سمنان، زمان آغاز مبارزه و سطوح سمپاشی شده و نیز وضع کلی مزارع استان، بر لزوم ادامه مبارزه با سن مادری تا یک هفته آتی با توجه به شرایط خاص اقلیمی و زیستشناسی آفت تأکید کرد.
لزوم استمرار در پایش مزارع غلات توسط کارشناسان با انجام برنامهریزیهای مدون بهنحویکه کلیه مزارع غلات مورد نظارت قرار گیرند، برنامهریزی برای استقرار نمایندگانی باتجربه و کارآزموده برای نظارت بر خرید در کلیه مراکز خرید و دریافت گزارشات مستمر در خصوص نتایج تعیین درصد افت و سن زدگی در گندم تولیدی شهرستان به تفکیک نام کشاورز و منطقه، توجیه کارشناسان ناظر معین در مراکز خرید با توجه به دستورالعملهای مربوط در خصوص نحوه تعیین کیفیت گندم، انعکاس وضعیت کارایی انواع سموم بخصوص علفکشها به سازمان و در صورت مشاهده کیفیت نامناسب هر یک از سموم، موارد مربوط با ذکر نام خریدار، فروشنده، کلیه مشخصات برچسب سم، زمان مصرف، شماره نسخه گیاهپزشکی و نام صادرکننده نسخه، اعلام مشاهده هرگونه علائم مشکوک به بیماریهای غلات، با ذکر نام منطقه، میزان شدت و درصد آلودگی به سازمان، افزایش نظارت کارشناسان بر مزارعی که درصد سن زدگی آنها در سال زراعی گذشته بالای ۲ درصد و یا نزدیک ۲ درصد بوده برای کاهش و جلوگیری از افزایش درصد سن زدگی برخی از مصوبات این جلسه بود.
اطلاعرسانی به کشاورزان با ارسال پیامک، تماس تلفنی یا چهره به چهره برای مبارزه بهموقع با سن غلات توسط ناظران مزارع و ارزیابی عملکرد کارشناسان پهنه و ناظر مزارع غلات بر اساس کاهش یا افزایش درصد سن زدگی نسبت به سال گذشته از دیگر مصوبات جلسه مدیران و کارشناسان حفظ نباتات استان سمنان بود.