روند طبیعی پسلرزههای زلزله ۴.۸ ریشتری غرب سمنان/مردم نگران نباشند
مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان گفت: وقوع پسلرزهها پس از زلزله چهار و هشت دهم ریشتری گرمسار در روز سیزدهم آبان ۱۴۰۳ طبیعی بوده است و شهروندان نباید نگران باشند.
زمینلرزه کمسابقه چهار و هشت دهم ریشتری صبح سیزدهم آبان ۱۴۰۳ گرمسار در غرب استان سمنان را لرزاند و مهر امسال هم زلزله چهار و چهار دهم ریشتری در آرادان رخ داد. مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی تحرک در محل تلاقی گسلهای گرمسار و آرادان را علت این زلزلهها میداند؛ در شرایطی که ۱۱۲ آبادی به دور از کانون جمعیتی تحت تاثیر زلزله دیروز گرمسار بودند.
رییس شبکه ملی شتابنگاری میگوید: با توجه به وقوع زلزلههای چهار و چهار دهم ریشتری در منطقه ایج-آرادان در چهاردهم مهر امسال و زلزله چهار و هشت دهم ریشتری سیزدهم آبان ۱۴۰۳، احتمال وقوع زلزله بزرگتر در این منطقه، منتفی نیست.
محمد پورمحمد شاهوار درباره وقوع زلزله با بزرگی چهار و هفت ریشتر ساعت پنج و ۱۶ دقیقه صبح ۱۳ آبان در منطقه آرادان گرمسار استان سمنان گفت: این زلزله در ۳۳ ایستگاه زلزلهنگاری شبکه ملی شتابنگاری مرکز تحقیقات ثبت شده است، بهطوریکه بیشترین شتاب ثبتشده در ایستگاههای گرمسار معادل ۳۰۱ و در آرادان معادل ۱۵۶ سانتیمتر بر مجذور ثانیه بود، تا جاییکه علت شتاب بالا، نزدیک بودن به کانون سطح زمین همچنین عمق کم زمین ارزیابی میشود.
روند پسلرزهها طبیعی بود
این گفته موجب نگرانی و آشفته خاطری شهروندان غرب استان سمنان شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۱ پسلرزه بعد از زلزله چهار و هشت دهم ریشتری گرمسار ثبت شد که بزرگترین پس لرزه ۲ و نیم ریشتر بود.
کمال طاهریان ادامه داد: هر چه میزان پسلرزهها بیشتر باشد، از انرژی زمین و وقوع زلزله بزرگتر میکاهد و بر این پایه، انتظار میرود شهروندان آرامش و خونسردی خود را حفظ کنند زیرا این پسلرزهها از شدت فعالیت ناگهانی گسلها میکاهد و مانع از وقوع زلزله بزرگتر میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان اضافه کرد: از مجموع ۲۱ پسلرزه بعد از وقوع زلزله چهار و هشت دهم ریشتری سیزدهم آبان ۱۴۰۳ در گرمسار ۱۴ پسلرزه روز گذشته و هفت پسلرزه امروز ثبت شد.
زلزله گرمسار ۴.۷ ریشتر بود یا ۴.۸؟
وی در پاسخ به چرایی اختلاف در اعلام بزرگی زلزله توسط مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی و از سوی دیگر، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: اختلاف اندک در اعلام بزرگی زلزله با توجه به موقعیت مرکز لرزهنگاری نسبت به محل وقوع زلزله طبیعی است.
طاهریان گفت: بزرگی زلزله به طور تخمینی و با بررسی و تحلیل دادههای چند مرکز اعلام میشود و محاسبه دقیق ندارد و بر همین اساس، تفاوت ناچیز در اعلام بزرگی زلزله طبیعی است که علت آن دادههای متفاوت مراکز لرزهنگاری با فاصله متفاوت از کانون زلزله محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، ساعت پنج و ۱۶ دقیقه روز یکشنبه سیزدهم آبان ۱۴۰۳ زلزلهای به بزرگی ۴.۸ ریشتر گرمسار را در عمق ۱۱ کیلومتری زمین لرزاند.
زلزلهای بدون جانباخته و با مصدومان اندک
پژمان قرائیان رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: زلزله گرمسار ۲۴ مصدوم داشت که ۲۳ نفر از مصدومان دچار اضطراب و تنش عصبی و یک نفر احتمال شکستگی استخوان بود.
رییس جمعیت هلال احمر گرمسار پیشتر با اشاره به گزارش تیمهای ارزیاب به خبرنگار ایرنا گفت: زلزله گرمسار خسارت جانی و مالی نداشت.
سعید مجیدی با بیان اینکه چهار تیم ارزیاب در سطوح مختلف شهر گرمسار و یک تیم امدادی به روستای ناروهه و بنه کوه اعزام شد، افزود: تاکنون خسارت مالی و جانی توسط تیمهای ارزیابی گزارش نشده است.
رضا خانی فرماندار گرمسار هم از آمادهباش کامل نیروهای امدادی و مدیریت بحران خبر داد و از مردم خواست آرامش خود را حفظ کنند.
گرمسار با حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در غرب مرکز استان سمنان قرار دارد.