انتقاد امام جمعه از بلاتکلیفی پروژه کتابخانه مرکزی شاهرود
رئیس شورای فرهنگ عمومی شاهرود با ابراز نارضایتی از بیتوجهی به کتابخانه مرکزی این شهرستان گفت: با اینکه مصوبه و بودجه ساخت کتابخانه مرکزی در شهرستان وجود دارد؛ اما برای ۲ شهرستان استان سمنان مصوبه اجرا و شاهرود حذف شد.
حجتالاسلام عباس امینی امامجمعه شاهرود، پیش از ظهر امروز، در یکصد و سی و هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی این شهرستان در سالن جلسات فرمانداری با خیرمقدم به مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون نهاد کتابخانههای عمومی کشور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و اعضای شورای فرهنگ عمومی با اشاره به پیام نوروزی مقام معظم رهبری و بیانات ایشان در راستای شعار سال، اظهار کرد: این پیام بخشنامه نانوشته ولایی است و نباید به بنر و سربرگ نامهها اکتفا نکرد و در بخش فرهنگسازی و فرهنگ عمومی وظیفه این جلسه است و تأکید داریم در بخش حاکمیت و مردمی، فرهنگسازی، رفع موانع تولید، تسهیلگری، اشتغال، رفع بیکاری موردتوجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه رهبری انقلاب دو سال است در خصوص تحقق شعارهای سال گلایه دارند، گفت: ما در شهرستان باید ببینیم در تحقق شعار سال در بخش حاکمیتی و مردمی چه فعالیتهایی اجرا کنیم.
امینی خاطرنشان کرد: تعاونی یا موسسهای که سرمایههای مردم را جمع و برای تولید بهکارگیری کرد البته مشروط به امنیت سرمایه و برگشت سرمایه از پیشنهادات ما است که تجربه موفق سیمان را در شهرستان داریم و تجربههای ناموفق نیز است، اما اگر مردم احساس امنیت کنند در سرمایهگذاری نقشآفرینی میکنند.
وی با تأکید بر آوردن نقدینگی مردم که الان در صندوقهای خانگی برای مصارف مختلف است، گفت: با آوردن این نقدینگی در تولید میتوان از نفت، تحریم و دولت جدا شد و نیاز به فرهنگسازی در تولید است که مردم اعتماد کنند و نقدینگی را وارد تولید و طرحی نو در تولید و در تحقق شعار سال انجام گیرد.
سالن مطالعه توسط دولت و خیرین نیز باید موردتوجه باشد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شاهرود در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز نارضایتی از شورای فرهنگ عمومی، اظهار کرد: دلیل این نارضایتی این است که نقش شورای فرهنگ عمومی را هنوز متوجه نشدیم از سطح پایین تا بالا و گرنه مصوبات این شورا اجرایی، ترک فعلها پیگیری و تنبیه و تشویق در این شورا اجرا میشد.
وی با بیان اینکه در بخش فرهنگ باید غیر این باشیم که هستیم، به آییننامه جدید شورای فرهنگ عمومی اشاره کرد و گفت: این آییننامه بعد از چند ماه تصویب تازه به دست ما رسیده و این خود نقص است و در کنار آن و دولت و مجلس هر وقت بودجه کم میآورد از فرهنگ کم میکنند و این مظلومیت فرهنگ در کشور و شورای فرهنگ عمومی است.
وی با اشاره به تدوین نقشه فرهنگی شاهرود با کمک شهرداری و بهکارگیری متخصصین و ارسال به تهران اظهار کرد: دوستان تهران این نقشه را قبول نکردند، چون بُرش استانی ندارد و دلیل هم عدم پیگیری شورای فرهنگ عمومی کشور از استان است که چرا استانی اجرا نشده است.
امینی ادامه داد: همه نهادها و ادارات برنامههای فرهنگی را بر اساس نقشه فرهنگی باید با مصوبه شورای فرهنگ عمومی اجرای کنند که متأسفانه تاکنون از کشور تا شهرستان اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه جزیرهای کارهای خوبی در حوزه فرهنگ انجام میشود، گفت: متأسفانه شورای فرهنگ عمومی در اجرای این برنامهها جایگاهی ندارد و باید فکر اساسی شود.
امامجمعه شاهرود با تأکید بر اینکه باید شورای فرهنگ عمومی جایگاه واقعی از مرکز کشور تا استان و شهرستان، افزود: اگر مصوبات شورای فرهنگ عمومی قابلاجرا و بودجه و پشتیبانی شود اینقدر لازم نیست شورای تأمین برگزار شود.
امینی بر بازبینی چارت و اعضا شورای فرهنگ عمومی تأکید و افزود: امیدواریم آییننامه جدید بتواند اثرگذار باشد وبا توجه به جنگ و ناتوی فرهنگی باید همه مسؤولان در راستای این شورا جدی باشند و اهمیت دهند.
امینی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در بسیاری از مسائل مختلف از جمله فرهنگ و هنری شاهرود مرکز است و ظرفیتهای خوبی دارد، اظهار کرد: توقع داریم بهاندازه ظرفیت شهرستان در فرهنگ و هنر از کشور و استان بدون تبعیض و بیعدالتی پشتیبانی شود.
وی با ابراز نارضایتی از عدم توجه به کتابخانه مرکزی در این شهرستان گفت: با اینکه مصوبه و بودجه ساخت کتابخانه مرکزی در شهرستان وجود دارد، اما برای دو شهرستان استان مصوبه و اجرا میشود، اما شاهرود حذف میشود! چرا؟
رئیس شورای فرهنگ عمومی شاهرود با بیان اینکه اگر خیرین برای ایجاد و حمایت از کتابخانهها نبودند ما شرمندهتر بودیم، افزود: برای ما سؤال است آیا مسوولان نهاد کتابخانههای کشور از مریخ آمدند که برای ایجاد یک کتابخانه توسط خیرین یا صدور مجوز احداث کتابخانه مرکزی این همه مشکلات ایجاد میکنند.
وی با تأکید بر اینکه کتابخانههای شاهرود مشکل دارد و کتابخانه مرکزی و تخصصی باتوجهبه حجم جوانان و دانشجویان نیاز است، افزود: توجه به ایجاد سالن مطالعه توسط دولت و خیرین نیز باید موردتوجه باشد.