استفاده ملی از توان دانشبنیانهای سمنان تا نیازهای منطقه ویژه اقتصادی گرمسار
سمنان در شاخص جمعیت دانشگاهیترین استان کشور محسوب میشود؛ به طوری که جمعیت دانشجویی این استان ۷۰۰ هزارنفری ۷۶ هزار نفر است. از سوی دیگر سمنان را باید قطب صنعتی دروازه شرق کشور دانست. آنچنان که صنایع در شاخهها و رستههای مختلف در این استان فعالیت دارند و پیوند صنعت و دانشگاه میتواند گامهای توسعه […]
سمنان در شاخص جمعیت دانشگاهیترین استان کشور محسوب میشود؛ به طوری که جمعیت دانشجویی این استان ۷۰۰ هزارنفری ۷۶ هزار نفر است.
از سوی دیگر سمنان را باید قطب صنعتی دروازه شرق کشور دانست. آنچنان که صنایع در شاخهها و رستههای مختلف در این استان فعالیت دارند و پیوند صنعت و دانشگاه میتواند گامهای توسعه در سمنان را سرعت بخشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان روز دوشنبه در همایش راویان خدمت با حضور دانشجویان دانشگاههای گرمسار در منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان بیان کرد: اقتصاد مبتنی بر علم، پایههای یک کشور را محکم میکند و امروز این رسالت خطیر با محوریت شرکتهای دانش بنیان پیش میرود.
محمدرضا صادقی با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۲ افزون بر ۱۰۰ هزار میلیارد ریال محصولات دانشبنیان استان سمنان در نمایشگاه توانمندی صادراتی جمهوری اسلامی به فروش رفت، افزود: پیشران اقتصاد استان سمنان محصولات دانشبنیان است.
وی با اشاره به ظرفیتها و تاثیر اقتصاد دانشبنیان در استان سمنان گفت: جمعیت استان زیر یک میلیون نفر است و برخوردارنبودن از اقتصاد نفتی و اقتصاد دریا و بندر، از دیگر عواملی است که سمنان را وابسته به اقتصاد دانشبنیان میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان پیشران اقتصادی استان طی ۲ سال گذشته را اقتصاد دیجیتال و اقتصاد خودرو عنوان کرد و افزود: منطقه نفتی عسلویه از خدمات دانشبنیان استان سمنان زیر نظر دفتر پارک علم و فناوری دانشگاه بوشهر بهره میبرد.
وی بیان کرد: عمده استانهای کشور در اقتصاد دانشبنیان ورود چندانی نکردند و حجم عمده تراکنشهای مالی اقتصاد دانش بنیان به ۶ استان اختصاص دارد و سمنان در این شاخص رتبه دوم کشور را کسب کرده است.
صادقی با بیان اینکه در استان سمنان حدود ۷۰۰ معدن وجود دارد که در سالهای گذشته ۲ معدن فرآوری محصول داشتند، ابراز کرد: اکنون افزون بر ۱۴ معدن این استان در حال فرآوری هستند.
وی با اشاره به شاخصهای رشد اقتصادی بیان کرد: سمنان سومین استان در شاخص رشد اقتصادی است و بخش عمدهای از این رشد و توسعه مدیون اجرای طرحهای دانش بنیان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: استان بیش از ۳۰۰ روز از سال هوای آفتابی دارد و طی سالهای اخیر احداث بالغ بر ۴۰۰ طرح نیروگاه خورشیدی آغاز شد و این یک ظرفیت اقتصادی، پاک و نامتناهی است.
راهاندازی دفاتر ارتباط صنعت با دانشگاه در واحدهای تولیدی گرمسار
فرماندار گرمسار نیز در این همایش با بیان اینکه ارتباط دانشگاه و صنعت موضوعی است که سالها در حد شعار باقی مانده است، تاکید کرد: تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه در این شهرستان باید به عنوان یک اولویت پیگیری و اقدام شود.
رضا خانی با اشاره به ظرفیتهای علمی و صنعتی گرمسار بیان کرد: با توجه به اینکه این شهرستان قطب صنعت استان سمنان است، با این وجود از ظرفیت دانشگاهی در احیا و عارضهیابی صنایع استفاده نشده است.
وی با تاکید بر اینکه باید به جوانان و دانشجویان برای بروز و ظهور ایدههای علمی به منظور پیشبرد اهداف توسعهای در بخش صنایع این شهرستان فرصت داد، افزود: توسعه زمانی رخ میدهد که همه ابزارهای آن در کنار هم باشند.
وی هدف از برگزاری راویان پیشرفت را ایجاد امیدآفرینی به جامعه عنوان کرد و گفت: پیشرفتهای حوزه صنعت باید برای آحاد مردم تبیین شود، امروز بسیاری از واحدهای صنعتی علاوه بر تولید، در حوزه صادرات محصولات نیز فعال هستند که تحول عظیمی را در اقتصاد استان ایجاد میکنند.
فرماندار گرمسار از برنامهریزی برای برگزاری همایش «شهر گرمسار، شهر فرصتها» در ماه آینده خبر داد و اضافه کرد: معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و ظرفیتهای این شهرستان هدف اصلی از برگزاری این همایش است.
وی با اشاره به پیگیری مطالبات صنعتگران و موانع توسعه منطقه ویژه اقتصادی گرمسار گفت: در منطقه ویژه ۲ مشکل اصلی وجود دارد از جمله آنها صدور سندها و توسعه زیر ساختهای ارتباطی است که امید می رود با توجه ویژه مسوولان تا پایان سال نسبت به صدور اسناد منطقه ویژه اقدام شود.
خانی با بیان اینکه در حوزه زیرساختها اقدامات مطلوبی در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار انجام شد، ابراز کرد: ایجاد زیرساختهای مناسب برای برقراری ارتباط ریلی منطقه ویژه اقتصادی گرمسار بهزودی محقق میشود.
وی ایجاد پایانه حمل و نقل(هاب لجستیکی Logistics Hub) را یکی از دغدغههای صنعتگران این منطقه بیان کرد و گفت: جانمایی زمین برای تحقق این امر نیازمند توجه ویژه اداره کل راه و شهرسازی استان سمنان است.
فرماندار گرمسار رشد و توسعه صنایع کم آببر و صنایع پاک را در دستور کار دانست و اضافه کرد: با همکاری بخش های صنعت و کشاورزی می توان لوله گذاری آب را تا مقصد اصلی در سد نمرود انجام داد زیرا اجرای این طرح و تکمیل آن در ارتقای ظرفیت آبی صنایع و رشد تولید نیز موثر است.
گرمسار غربیترین شهرستان استان سمنان با استقرار حدود ۵۰ درصد صنایع، قطب صنعتی استان محسوب می شود.