بدون شک، اخلاق یکی از حلقههای مفقوده در جامعه امروز است. دلایل آن متعدد است که عدم تأکید و تربیت درست برای تقویت ارزشهای اخلاقی از جمله مهمترین آنهاست. همچنین، فرهنگ و رسانه نیز در بسیاری از موارد به صورت منفی بر روی ارزشها و اخلاقیات تأثیر میگذارند.
زیر پا گذاشتن اخلاق میتواند به قیمت بسیار گرانبهایی برای جامعه، فرد و حتی برای طبیعت باشد.
از جمله این قیمتها میتوان به افزایش جرائم در جامعه، کاهش اعتماد و همبستگی در بین افراد، شکست نظامهای سیاسی و اجتماعی، فروپاشی اقتصاد و گرایش به مصالح شخصی اشاره کرد.
همچنین، زیر پا گذاشتن اخلاق میتواند به تخریب طبیعت و منابع طبیعی منجر شود، زیرا افرادی که اخلاقیات را رعایت نمیکنند، به طور معمول بیشتر به مصالح خود توجه میکنند تا به حفظ طبیعت و محیط زیست.
بنابراین، اگر اخلاق به طور جدی گرفته نشود، ممکن است جامعه به دنبال تراژدیهای بزرگی بروید که قابل جبران نباشند. با این حال، توجه به اخلاق میتواند به حفظ استحکام جامعه، اعتماد بین افراد و حفظ محیط زیست کمک شایانی کند.
در جامعه امروز ما افرادی وجود دارند که منافع حزبی و سیاسیشان برایشان از هر چیزی با اهمیت تر است و برای دست یافتن به اهداف خود، از هر روشی استفاده کرده و به راحتی اخلاق را زیر پا گذاشته و از نسبت دادن مطالب کذب به افراد هیچ ابایی ندارند.
بداخلاقانی که به راحتی زحمات دولت مردان را زیر پا گذاشته و مردم را به دولت بدبین می کنند و به عبارت بهتر در زمین دشمن بازی می کنند و آنچه که دشمنان قسم خورده ما نمی توانند از بیرون مرزهای کشور به انجام برسانند را اینان تلاش دارند در درون به انجام برسانند.
متاسفانه این افراد در فضاهای مجازی و حقیقی دست به انتشار مطالب نادرست خود می زنند و عده از افراد بدون اطلاع و آگاهی کافی، ناخواسته بازیچه دست آنها شده و مطالب خلاف واقع آنها را پخش می کنند.
همه تلاش بداخلاقان در بی اعتماد کردن مردم به دولت و حاکمیت است و در این مسیر با تدارک دیدن سناریوهای مختلف در ادوار مختلف، تلاش کردند مردم و مسئولین را مقابل هم قرار دهند.
انتشار اخبار فیک و خبرسازی بر دولتمردان تا انتشار اسناد نامعتبر و دادن نسبت های ناروا به مدیریان از جمله اقداماتی است که در جریان بداخلاقی های امروز شاهد آن هستیم و از آنجائیکه در گذشته نتوانسته اند در حوزه های مسئولیتشان کاری برای مردم انجام دهند، امروز تلاش دارند تا زحمات مسئولین را زیر سئوال ببریم.
هرچند عده افرادی که دانسته و از روز آگاهی مطالب خلاف واقع را منتشر می کنند کم است، اما متاسفانه تعداد زیادی از روی نا آگاهی و ندانسته از روی احساسات تحریک شده شان، مطالب خلاف واقع را منتشر می کنند.
متاسفانه برخی از مسئولان نیز دانسته یا ندانسته مرتکب بداخلاقی می شوند و این مقوله را می توانیم در دخالت مسئولی از یک قوه در وظایف قوه دیگر و یا تلاش مسئولی که هیچ وظیفه اجرایی ندارد برای تصاحب اقدامات سایر مسئولین به نام خود اشاره کرد.
به منظور مقابله با این پدیده و تقویت اخلاق در جامعه لازم است پایه و اساس آموزش و پرورش در خانوادهها و مدارس بر ارزشهای اخلاقی قرار گیرد و آموزش های لازم در حوزه سواد رسانه ای نیز برای افرادپیش بینی شده و رسانههای مختلف نیز، ارزشهای اخلاقی را ترویج داده و برای جوانان مثالهای موفقی از افرادی که ارزشهای اخلاقی را رعایت میکنند، نشان دهند.
همچنین افراد باید به خودآگاهی دست پیدا کنند و بر روی تقویت اخلاق شخصی خود تمرکز کنند. با ارائه نمونههای موفق از افرادی که ارزشهای اخلاقی را پایبند هستند، در کنار ترویج ارزشهای اخلاقی در جامعه، میتوان روی تقویت اخلاق فردی افراد نیز کار کرد.
با این کار، میتوان امیدوار بود که ارزشهای اخلاقی در جوامع قوی تر و پایدارتر شوند و آنروز می توان امید داشت که بتوانیم به دور از بداخلاقی در کنار هم در جامعه زندگی آرامی داشته باشیم.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری صبح بخیر نیوز در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.