صدای محیطبانان| کدام مرجع پیگیر دغدغههای حافظان طبیعت است؟
کمبود شدید نیرو، فرسودگی و نبود تجهیزات و نقص قوانین ازجمله مشکلاتی است که محیطبانان کشور را با مشکلات جدی مواجه کرده و حافظان طبیعت امروز از مسؤولان میخواهند تا برای رفع این دغدغهها چارهای بیندیشند؛ اما گیر کار کجاست؟!
بر اساس آخرین آمارهای اعلامی از سوی مسؤولان سازمان حفاظت محیط زیست، این سازمان تنها هفت هزار نیروی انسانی در سراسر کشور دارد که سه هزار و ۵۰۰ نفر از آنها، «محیطبان» هستند.
بیش از ۱۵۰ محیطبان در کشور تا امروز حین انجاموظیفه به شهادت رسیدهاند و همین امر مسؤولیتهای سنگینی را که برعهده سازمان حفاظت محیطزیست و محیطبانان گذاشته شده است، نشان میدهد.
دهم مردادماه امسال بود که علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر به استان سمنان از کمبود شدید نیروی انسانی در حوزه محیطبانی خبر داد و گفت: «کمبود شدید نیروی محیطبان در کشور، حفاظت از عرصههای تحت صیانت این سازمان را با مشکل مواجه کرده است».
اما با این همه، توجه به حفاظت از محیطزیست ارزشمند کشورمان الزاماتی دارد که باید به آن توجه شود؛ یکی از این نیازمندیهای جدی، تأمین نیروهای زبده محیطبانی، در اختیار قرار دادن امکانات و تجهیزات موردنیاز آنها و بهویژه اصلاح قوانینی است که دست محیطبانان را در اجرای قانون بسته است.
کمبود اعتبار یکی دیگر از مشکلات جدی سازمان حفاظت محیطزیست در کشور است؛ تا جایی که رئیس این سازمان اذعان میکند: «با وضعیت موجود اگر اعتبارات سازمان حفاظت محیطزیست در کشور به ۲ برابر هم برسد، باز هم اتفاق تازهای را شاهد نخواهیم بود».
از سویی دیگر، به گفته مسؤولان، تنوع زیستی، اقلیمی و پوشش گیاهی و جانوری موجود در استان سمنان در هیچ نقطهای از دنیا وجود ندارد و این نشان میدهد که سمنان، استان بااهمیتی در حوزه محیطزیست بهویژه در حوزه محیط طبیعی است.
همه این موارد، در کنار حیاتوحش کمیاب و طبیعت بکری که در استان سمنان وجود دارد، نشان میدهد باید در راستای صیانت از محیطزیست استان سمنان بیش از همیشه تدبیر کرد؛ امری که محیطبانان میگویند تا امروز فرجام قابل قبولی نداشته است.
🔻 محیطبانان همواره مورد تعرض شکارچیان غیرمجاز قرار میگیرند؛ این تصویر «دزیانیان»، محیطبان نمونه کشور پس از درگیری با شکارچیان است
نقص قانون؛ عامل سوءاستفاده شکارچیان!
علیرضا دزیانیان، محیطبان شاهرودی که محیطبان نمونه ملی است، با اشاره به اتفاقاتی که در حوزه شکار در مناطق ممنوعه شاهرود میافتد، میگوید: پارسال یک شکارچی را دستگیر کرده بودیم و این متهم برای چهار یا پنجمین بار است که به سمت محیطبانان شاهرود تیراندازی مستقیم میکند.
وی گفت: یک بار این فرد یک مأمور را از ناحیه صورت مجروح کرد و چند ماه پیش نیز در شبهنگام به سمت خود ما تیراندازی کرد؛ اما درنهایت شکار و موتورسیکلت او را ضبط کردیم.
یک متهم تا امروز ۵ بار به سمت محیطبانان شاهرود تیراندازی مستقیم کرده!
این محیطبان شاهرودی افزود: این فرد چند سال قبل هم حین شکار چند رأس از وحوش با تفنگ روی مأموران سلاح کشیده بود که درنهایت دستگیر شد.
دزیانیان بیان میکند: متأسفانه عزمی راسخ برای برخورد جدی با افرادی نظیر این شکارچی از جانب پلیس یا دستگاه قضایی تا قبل از این وجود نداشته است و البته اتفاقات مثبتی در آینده خواهد افتاد.
وی گفت: اگر فردی با سلاح به سمت مردم یا حیاتوحش یا مأموران در هر جای دیگری شلیک کند با وی برخورد میشود؛ اما در حوزه محیطزیست این افراد با بهرهگیری از نقص قانون و با شرایط و موقعیتهای مختلف هر کاری دلشان بخواهد میکنند.
🔻 محیطبانان میلیونها هکتار از عرصههای طبیعی را پوشش میدهند
ضعف امکانات و گرفتاریهای بیشتر!
این محیطبان شاهرودی ادامه داد: محیطبانان واقعاً مظلوم واقع شدهاند و سازمان حفاظت محیطزیست نیز امکانات ضعیفی دارد و درنهایت هم برای کسی مهم نیست که شکارچی در حال تیراندازی به سمت مأموران محیطزیست است.
دزیانیان گفت: تا امروز عزمی جدی در این زمینه وجود نداشته است تا جلوی این افراد گرفته شود؛ سیستم قانونی و قضایی ما نباید بگذارد که یک فرد با تفنگ قاچاق اینگونه در محیطزیست و مقابله ضابطان دادگستری جولان دهد؛ در حالی که به دستگاههای امنیتی، انتظامی و قضایی اعلام شده است که این فرد چند قبضه سلاح و موتور قاچاق در اختیار دارد و مرتب در منطقه مشکل ایجاد میکند.
وی عنوان کرد: در حال حاضر یک نفر بهتنهایی حیاتوحش شاهرود را عاصی کرده است و باید برای کنترل او فکری شود.
🔻 امکانات محیطبانان پاسخگوی نیازها نیست
وضع محیطبانان مناسب نیست
این محیطبان شاهرودی با بیان اینکه وضع محیطبانان بهطور کل مناسب نیست، افزود: منطقه شاهرود چهار محیطبان دارد که شاهوار، منطقه شکارممنوع تپال و منطقه حفاظتشده جنگل ابر را پوشش میدهند.
دزیانیان اضافه کرد: کمبود نیروی انسانی بهطور جدی در حوزه محیطبانی وجود دارد و امکانات بهخصوص در حوزه خودرویی در سراسر کشور مناسب نیست و خودروهای ضعیف و نامناسبی در اختیار محیطبانان قرار داده شده است و آنها مجبور هستند از بسیاری راههای دیگر برای کنترل حیات مناطق حفاظتشده استفاده کنند.
وی بیان کرد: در بسیاری از اوقات به کمک مردم و همیاران محیطزیست اقدام میکنیم و برخی اوقات با خودروهای شخصی محیطبانان را در عملیات یاری میرسانند.
این محیطبان شاهرودی گفت: گزینش و استخدام در سازمان محیطزیست نیز مسأله دیگری است که باید بهطور جدی به آن توجه شود.
شکارچیان میبینند که قانون، کار خاصی مقابل آنها انجام نمیدهد!
دزیانیان ادامه داد: افرادی باید وارد این کار شوند که به معنای واقعی کلمه عاشق محیطبانی باشند؛ نه افرادی که به خاطر حقوق میآیند، چون بیکار هستند و یا چون سهمیه دارند وارد سازمان حفاظت محیطزیست میشوند؛ چراکه این امر درنهایت نه برای سازمان و نه برای آن فرد اثر خاصی ندارد.
وی با اشاره به اینکه گاهی اوقات برخی از مأموران محیطبانی از شکارچیان میترسند، گفت: طبیعی است که مأموران با دستان خالی نمیخواهند با شکارچیان غیرمجاز درگیر شوند و این سبب افزایش جسارت شکارچیان شده است.
این محیطبان شاهرودی اظهار کرد: شکارچیان میبینند که محیطبانان و قانون، کار خاصی مقابل آنها انجام نمیدهند و از اینرو، مرتب راحت و بیدغدغه وارد مناطق محیطزیست میشوند و تفنگ را مسلح کرده و به سمت حیاتوحش و مأموران میگیرند و شلیک میکنند.
🔻 محیطبانان میگویند چون دستمان بسته است، گاهی اوقات از شکارچیان و جسارتشان میترسیم!
تغییر قوانین؛ خواسته جدی محیطبانان
دزیانیان اضافه کرد: تغییر قوانین یکی از خواستههای جدی محیطبانان است تا این دست افراد نتوانند بهراحتی سلاح قاچاق را وارد کشور و شهرها کرده و با ورود به مناطق شکارممنوع یا حفاظتشده به سمت حیات وحش یا مأموران محیطبانی شلیک کنند.
وی گفت: باید جلوی ورود این سلاح بهطور جدی گرفته شود و قوانین موجود نیاز به بازنگری و اصلاح جدی دارد.
این محیطبان شاهرودی افزود: حتی اگر سلاح مجازی در اختیار فردی قرار داده شده است که صلاحیت استفاده از آن را ندارد، باید جلوی آن گرفته شود و بهصورت مادامالعمر اجازه استفاده از هر سلاحی به او داده نشود؛ اما متأسفانه دولت و دستگاه قضایی دائماً روی جریمه متمرکز میشود و این بازدارنده نیست.
دزیانیان بیان کرد: تمرکز روی جریمهها اثرات دیگری هم دارد؛ بهعنوان مثال زمانی جریمه شکار یک رأس قوچ وحشی ۷۰۰ هزار تومان بود و امروز به ۲۵ میلیون تومان رسیده است و وقتی شکارچی میفهمد که تنها حکمش پرداخت جریمه است و مأمور اگر او را دستگیر کند، باید این مقدار جریمه بپردازد، میگوید بگذارید مأمور را به قتل برسانم و فرار کنم و این امر سبب جسارت بیشتر آنها نسبت به مأموران شده است.
وی گفت: از طرف دیگر مأموران هم میگویند، اگر به سمت این فرد برویم، او که از جانش گذشته است و به سمت ما شلیک میکند و ما را به قتل میرساند و این روال ادامه مییابد؛ وقتی ۲ بار این اتفاق افتاد، در دفعات بعد، شکارچی مأموران و حیوانات را به تیربار میبندد.
این محیطبان شاهرودی بیان کرد: تنها امید ما محیطبانان به رسانهها و لطف مردم و افرادی است که دل و قلبشان با طبیعت آمیخته است؛ وگرنه در مباحث سازمانی و اداری اتفاق خاصی نمیافتد و ما برای پایبندی به قول و قرارمان و به عشق مردم و طبیعت لباس سبز میپوشیم و وارد طبیعت میشویم.
🔻 جریمههای شکارچیان وحوش بازدارنده نیست!
کمبود نیروی محیطبانی در شاهرود
علیاکبر قربانلو، رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان شاهرود نیز میگوید: محیطبانان برخی اوقات مجبور هستند، در مأموریتها از خودروهای شخصی همیاران محیطزیست استفاده کنند و نیاز است تا امکانات خودرویی محیطزیست ارتقا یابد.
وی ضمن تأکید بر کمبود نیروی محیطبانی در شاهرود ادامه داد: پاسگاه محیطبانی در منطقه جنگل ابر وجود دارد؛ اما نیرویی برای آن نداریم و متأسفانه چند نفر از همکاران محیطبانی شاهرود نیز بیمار هستند یا در حتی در نوبت پیوند قلب قرار دارند و نمیتوانند بهدرستی راه بروند؛ اما در میدان حفاظت از حیاتوحش همچنان حضور مییابند.
محیطبانان برخی اوقات مجبور هستند، در مأموریتها از خودروهای شخصی همیاران محیطزیست استفاده کنند
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان شاهرود با بیان اینکه تنها ۱۶ نفر محیطبان کل شهرستان شاهرود را زیرپوشش قرار دادهاند، گفت: این افراد هزاران هکتار از مناطق شکارممنوع و حفاظتشده شهرستان شاهرود را پوشش میدهند.
قربانلو اظهار کرد: ۱۳۵ هزار هکتار منطقه خوشییلاق، ۱۱ هزار هکتار منطقه جنگل ابر، یک میلیون هکتار مناطق آزاد و ۳۳ هزار هکتار منطقه شکارممنوع توسط محیطبانان پوشش داده میشود.
وی گفت: منطقه جنگل ابر، منطقه شکارممنوع تپال و منطقه مجن و شاهوار تنها با سه نفر نیروی محیطبانی حفاظت میشود که یک نفر از آنها نیز بیماری جدی دارد.
🔻 حیاتوحش استان سمنان نیازمند توجه بیشتری در صیانت از گونههای نادر است
کمبود تجهیزات محیطبانان رفع شود
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان شاهرود با اشاره به اینکه بر اساس استانداردهای بینالمللی در هر ۱۰ هزار هکتار از مساحت، یک نفر نیروی محیطبانی باید وجود داشته باشد، افزود: مهمترین مشکلات محیطبانان در برهه کنونی تجهیزات بسیار اندک و بیسیم و تجهیزات ضعیف انفرادی است و بهخصوص در حوزه وسایل نقلیه خودرویی و موتوری آنها در مضیقه هستند.
قربانلو گفت: در حوزه تجهیزات محیطبانی شرایط زیاد خوبی نداریم؛ در حالی که در جهان همه از پهپاد و هلیشات استفاده میکنند و با دوربینهای لیزری از موجودات زنده فیلم و عکس تهیه میکنند و اگر این تجهیزات در اختیار سازمان حفاظت محیطزیست قرار گیرد، بسیاری از مشکلات همکاران ما در محیطبانی رفع میشود.
وی گفت: نمیخواهیم برای محیطبانان هلیکوپتر بخرند؛ اما این دست تجهیزات را میتوانند تهیه کنند و در اختیار آنها قرار دهند تا نظارت بهتر و بیشتری بر مناطق داشته باشند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان شاهرود با ابراز خشنودی از اینکه پرونده قضایی خاصی در حوزه محیطزیست این شهرستان وجود ندارد، از قوه قضاییه خواست تا برخورد جدیتری با متخلفان صید و شکارچیان حیاتوحش داشته باشند.
قربانلو گفت: دادستان شهرستان شاهرود پیگیر مسائل حوزه محیطزیست است؛ اما انتظار داریم برخورد جدیتری با شکارچیان غیرمجاز در این شهرستان صورت گیرد.
🔻 پاسگاه محیطبانی در منطقه جنگل ابر وجود دارد؛ اما نیرویی ندارد
کمبود شدید نیرو در محیطبانیهای سمنان
بهرامعلی ظاهری، مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان در این زمینه گفت: فعلاً کمتر از یکسوم نرم جهانی نیروی محیطبان در استان سمنان در اختیار داریم و کمبود شدید نیرو در محیطبانیهای این استان وجود دارد.
وی بیان کرد: هماکنون بر اساس نرم جهانی باید به ازای هر ۲ هزار تا سه هزار هکتار عرصه، یک نیروی محیطبان در اختیار داشته باشیم؛ اما هماکنون به ازای هر ۲۰ هزار هکتار یک محیطبان در اختیار اداره کل حفاظت محیطزیست استان سمنان قرار دارد و این کمبود شدید نیرو در این زمینه را نشان میدهد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان گفت: سطح و پهنه وسیع مناطق حفاظتشده در استان سمنان را که حدودیکچهارم مساحت این استان را تشکیل میدهد و این وسعت و پهنه وسیعی که در زیستگاههای مناطق چهارگانه تحت حفاظت استان وجود دارد، با تعداد اندکی نیرو حفاظت میشود و این امر ما را در امر صیانت از محیطزیست دچار مشکل کرده است.
ظاهری با اشاره به کمبود تجهیزات برای نیروهای محیطبانی گفت: تجهیزات را باید بر اساس رشد و توسعهای که در زمینههای خودرویی و … توسط افراد سودجو اتفاق میافتد، سنجید؛ آنها غالباً تمکین مالی بسیار خوبی دارند و بر همین اساس نیز از تجهیزات مناسبی استفاده میکنند و دولت در این زمینه برحسب تجهیزات خودرویی و گروهی موجود قاعدتاً ضعیف است.
🔻 مردم خودشان باید حافظ محیطزیست باشند
تجهیزات محیطبانان با سودجویان قابل مقایسه نیست
وی ادامه داد: سودجویان با یکسری خودروها و موتورهای با کیفیت بالای خارجی و با قدرت و سرعت بسیار زیاد در حوزه حیاتوحش ورود میکنند و از آن بهره میبرند؛ اما ما در محیطزیست از خودروهایی استفاده میکنیم که اکثراً داخلی هستند و یا فرسوده شدهاند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان بیان کرد: تجهیزات محیطبانان با افرادی که تمکین مالی بسیار بالایی دارند، قابل مقایسه نیست.
ظاهری اضافه کرد: در عرصه میدانی فردی که از یک خودروی با سرعت و قدرت بالا بهره میبرد با محیطبانی که سرعت موتورسیکلت او نهایتاً به ۶۰ کیلومتر نمیرسد، با یکدیگر قابل قیاس نیستند و در چنین شرایطی فرد سودجو بهسرعت از صحنه تخلف خارج شده و محیطبان ما به گرد پای او هم نمیرسند.
وی گفت: اگر در عرصه صیانت از محیطزیست پیروز هستیم، ناشی از این است که از ظرفیت شناخت محیطبانان نسبت به محیطزیست بهره میبریم و یا یکسری اقداماتی را در قالب کمینزنیها انجام میدهیم که درنهایت نسبت به کشفیات اقدامات خوبی رخ میدهد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان بیان کرد: برخی از ضوابط و قوانینی که در حوزه محیطزیست و محیطبانی حاکم است، بهروز نیست و این مسأله شرایط شغلی محیطبانی را دچار مشکل میکند.
قوانین حوزه محیطبانی عام است
ظاهری ادامه داد: قوانین حوزه محیطبانی و محیطزیست عام است و مشکل حمل قانونی سلاح بهوضوح وجود دارد.
وی گفت: یک محیطبان در عرصه طبیعت اگر شکارچی هم حضور داشته باشد؛ درنهایت او، شکارچی و خدا حاضر هستند و فرد دیگری وجود ندارد و در این زمینهها بسیار در مضیقه قرار داریم و قانون دست محیطزیست را کامل باز نگذاشته است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان اضافه کرد: قانونهای حوزه محیطزیست و محیطبانی گروهی و جمعی است که برای سایر نهادها که شواهد و افرادی را در میدان دارند، مناسب است؛ اما محیطبان داخل طبیعت کسی را ندارد تا برای او شهادت دهد که چه اتفاقی رخ داده است و اینها مشغله ذهنی است که محیطبان را با مشکل مواجه کرده و در زمینه اجرای قانون داخل طبیعت دلسرد میشود؛ اما چون نیروهای باوجدانی در اختیار داریم که با فداکاری فعالیت میکنند، دلسردی کمتری در آنها مشاهده میشود.
ظاهری عنوان کرد: دستگاه قضا مستقل و برحسب پروندهای که تشکیل میشود و ضوابط حاکم بر پرونده، شرایط قانونی و علم و آگاهی قاضی درنهایت حکم میدهد؛ در استان سمنان هماهنگی خوبی با دستگاه قضایی وجود دارد.
🔻 کمبود تجهیزات برای نیروهای محیطبانی عادی شده است!
مقابل سودجویان محکم ایستادهایم
وی با تأکید بر اینکه مقابل سودجویان محکم ایستادهایم، بیان کرد: محیطبانی شغلی بسیار سخت است که بهصورت دلی و با علاقه محیطبانان صورت میگیرد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان گفت: در برخی از مواقع با همکاری دستگاه قضایی، احکام حبس برای افرادی که به محیطبانان تعرضی کردهاند صادر شده و همچنان نیز در دست پیگیری است.
روزمرگیهای محیطبانان؛ از گلوله شکارچیان تا کمین مرگآفرینان
محیطبانان حمایت قضائی میشوند
سیدحسن میرکمالی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شاهرود در همین زمینه اظهار کرد: اخیراً در حوزه حیاتوحش و محیطزیست شهرستان شاهرود اتفاقاتی میافتد که از منظر دادستانی قابلپذیرش نیست.
او میگوید: درصد شکار غیرمجاز در شهرستان شاهرود افزایش یافته است و یکی دو نفر از متهمان اصلی این ماجراها تاکنون دستگیر نشدهاند و دستگیری آنها در دستور کار جدی دستگاه قضایی قرار دارد و پیگیری میشود تا به مجازات برسند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شاهرود گفت: سفارش ما به مردم این است که ضمن حمایت از مجموعه حفاظت محیطزیست و محیطبانان این شهرستان که شب و روز تمام زندگی و اوقاتشان را برای ساماندهی و صیانت از محیطزیست قرار دادهاند، دقت و همراهی لازم را داشته باشند تا وضع محیطزیست همچنان محفوظ بماند.
محیطبانان تحت حمایت جدی دستگاه قضائی خواهند بود
میرکمالی بیان کرد: از مردم میخواهیم تا حمایت خود را بهطور جدی از محیطبانان و حوزه محیطزیست شهرستان شاهرود اعلام و با شکارچیان متخلفی که محیطزیست شهرستان را نشانه رفتهاند، برخورد کنند.
وی گفت: محیطبانان بهعنوان ضابطان خاص دادگستری محسوب میشوند و در حدودی که قوانین به مقامات قضای تکلیف کرده است، تحت حمایت ما خواهند بود.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شاهرود ادامه داد: محیطبانان از جمله افرادی محسوب میشوند که با جان خود ایثار و فداکاری میکنند و از اینرو تحت حمایت جدی دستگاه قضائی خواهند بود.
هشدار دادستان شاهرود به سودجویان حیات وحش
میرکمالی تصریح کرد: شرایط در شاهرود ویژه است و محیطبانانی داریم که بسیار فداکار دارای احساس مسؤولیت بالا و ایثارگر هستند و گزارشهایی که به دستگاه قضائی ارسال میکنند؛ دارای وثاقت بالا بوده و از اینرو مبنای رأی در دادگستری قرار میگیرد و ارزش بالایی دارد.
وی ادامه داد: افزایش شکارهای حیاتوحش وقتی بهصورت غیرمجاز انجام میشود؛ دقیقاً اقدامی ناعادلانه در حق محیطزیست است و از اینرو بهطور جدی با سودجویان برخورد میشود.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شاهرود گفت: برخی افرادی که مقابل محیطبانان ایستادگی کرده و یا به آنها صدماتی وارد میکنند، میخواهند در شهرستان عرضه اندامی داشته باشند و به این افراد هشدار میدهیم که تحت هیچ شرایطی ایمن نخواهند بود و در هر صورت شناسایی، دستگیر و مجازات میشوند.
بررسی قوانین محیطزیستی؛ یک الزام جدی
علیاکبر علیزادهبرمی، نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی خانه ملت نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در سمنان میگوید: کلیات مباحث محیطزیست را بارها در مجلس و کمیسیون کشاورزی مطرح کردیم و بحث امنیت محیطبانان در خانه ملت مطرح و قرار شد، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست قوانین موجود را بررسی کند و نتیجه نهایی را به مجلس اعلام کند و برای وضع قوانین جدید تصمیمگیری شود.
وی گفت: مجلس شورای اسلامی بر اساس این دادهها قرار بود، تصمیم بگیرد و هنوز این امر در دستور کار قرار نگرفته است و تأخیری در موضوع ایجاد شده که باید رفع شود.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سازمان حفاظت محیطزیست قرار بود اشکالات قانونی را در حوزه محیطبانی احصا و تقدیم مجلس کند که هنوز در کمیسیون مربوطه مطرح نشده است.
علیزادهبرمی اضافه کرد: اصلیترین مسأله در حوزه محیطبانان بازگشت به قانون است و محیطزیست باید اعلام کند که چه گیرهایی در کار وجود دارد و از مجلس بخواهد تا اصلاحاتی را در این زمینه انجام دهد؛ چراکه با این امر خودبهخود تمام خواستههای محیطبانان پوشش داده میشود؛ اما این امر هنوز انجام نشده است.
مجلس؛ آماده پیگیری مسائل محیطبانان
وی با بیان اینکه محیطبانان خواستهها و انتظارات درستی را مطرح میکنند که باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: باید بدانیم که قوانین موجود ناکافی است و یا مسؤولان مربوطه برخورد مناسبی با پروندهها ندارند و این مسائل باید با دقت بیشتری بررسی شود.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مجلس بهطور کامل آمادگی دارد تا مشکلات محیطبانان را پیگیری و رفع کند؛ چراکه کار خانه ملت رفع گرفتاریها و گرههای کاری است؛ اما سازمان محیطزیست باید در این زمینه زودتر اقدام لازم را انجام دهد.
زودتر اقدام کنید
بنا به آنچه نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی میگوید، گویا سازمان حفاظت محیطزیست باید اشکالات قانونی را در حوزه محیطبانی احصا و تقدیم مجلس کند که هنوز این کار انجام نشده است و باید پرسید این تأخیر چه دلایلی دارد؟!